20.10.2018 20:10
Ana səhifə | Haqqımızda | Bizimlə əlaqə  
    
 
  Son tərcümələr

  Müstəqilliyin bərpasından ötən 27 il və nailiyyətlər
 
19.10.2018
Əl-Riyad, Səudiyyə Ərəbistanı
 

  Dağlıq Qarabağda davamlı sülhə ümid varmı?
 
19.10.2018
THE DAILY CALLER, ABŞ
 

  Azərbaycanla Pakistan arasında ticarət və biznes potensialı
 
19.10.2018
Daily Times, Pakistan
 

  Azərbaycan Müstəqillik gününü qeyd edir
 
18.10.2018
Actualite-news.com, Fransa
 

  Azərbaycanın Müstəqillik günü
 
18.10.2018
AVIAMOST.ae, BƏƏ
 

 
 
Azərbaycandakı meşənin sirli resepti - VİDEO

 
 



Euronews, Aİ
22.09.2017


Qafqaz dağlarının Azərbaycana təsiri çox hiss olunur. Bu dağlar həm azərbaycanlıları, həm də turistləri cəlb edir.

Qəbələ yaxınlığında ayılara, marallara, qabanlara rast gəlmək mümkündür. Bu heyvanlar çox da uzaqda deyil. Lakin meşələrdə başqa dadlar da var – insanın ağız dadı üçün.

Avrora Veles (Euronews): “Qəbələdə yerləşən bu meşədə palıd, cökə və şabalıd ağacları çoxdur. Ailələr, dostlar belə kiçik restoranlardakı balaca ağac daxmalara təndirdə bişirilmiş milli kababı yemək üçün gəlir”.

Qadınlara çörək, kişilərə isə əti bişirmək həvalə olunur. Lakin keç kəs bizə meşədə yemək adətinin nə vaxt yarandığını deyə bilmir.

Aşpaz Qəbələ kababının niyə xüsusi yemək sayıldığı haqda danışır.

Zahir Musayev (aşpaz): “Bu kabab ənənəsi çobanlarla bağlıdır. Onlar kababı iki daş arasında hazırlayırdı. Kabab 25 dəqiqəyə hazır olur”.

Qonaqlar meşənin gözəl ab-havasında yemək yeyir. Bu zaman sanki ağacların yarpaqları çaya hekayə danışır. Bununla da qonaqlara təbiətin əsas olduğu xatırladılır.

 

(İngilis dilindən tərcümə - WorldMedia.Az)

Mənbə: Euronews


 
          

Saytın materiallarından istifadə zamanı worldmedia.az-a istinad mütləqdir  

© 2016-2018, WorldMedia.az