21.01.2018 18:14
Ana səhifə | Haqqımızda | Bizimlə əlaqə  
    
 
  Son tərcümələr

  “Qara yanvar” şəhidliyi və insanlığın qələbəsini təcəssüm etdirir
 
21.01.2018
National Courier, Pakistan
 

  Yanvar - xalqların və tarixin yaddaşında
 
20.01.2018
Əş-Şuruq, Misir
 

  Müstəqil və güclü Azərbaycan dövləti Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin layiqli varisidir
 
17.01.2018
THE JERUSALEM POST, İsrail
 

  Azərbaycan səfiri Xəzər İbrahim: “Bakı bütün regional məsələlərdə Ankaranın yanında durub”
 
17.01.2018
DAILY SABAH, Türkiyə
 

  Yanardağ Zayed İrsi Festivalında - FOTOREPORTAJ
 
16.01.2018
Əl-Ruya, BƏƏ
 

 
 
Azərbaycandakı meşənin sirli resepti - VİDEO

 
 



Euronews, Aİ
22.09.2017


Qafqaz dağlarının Azərbaycana təsiri çox hiss olunur. Bu dağlar həm azərbaycanlıları, həm də turistləri cəlb edir.

Qəbələ yaxınlığında ayılara, marallara, qabanlara rast gəlmək mümkündür. Bu heyvanlar çox da uzaqda deyil. Lakin meşələrdə başqa dadlar da var – insanın ağız dadı üçün.

Avrora Veles (Euronews): “Qəbələdə yerləşən bu meşədə palıd, cökə və şabalıd ağacları çoxdur. Ailələr, dostlar belə kiçik restoranlardakı balaca ağac daxmalara təndirdə bişirilmiş milli kababı yemək üçün gəlir”.

Qadınlara çörək, kişilərə isə əti bişirmək həvalə olunur. Lakin keç kəs bizə meşədə yemək adətinin nə vaxt yarandığını deyə bilmir.

Aşpaz Qəbələ kababının niyə xüsusi yemək sayıldığı haqda danışır.

Zahir Musayev (aşpaz): “Bu kabab ənənəsi çobanlarla bağlıdır. Onlar kababı iki daş arasında hazırlayırdı. Kabab 25 dəqiqəyə hazır olur”.

Qonaqlar meşənin gözəl ab-havasında yemək yeyir. Bu zaman sanki ağacların yarpaqları çaya hekayə danışır. Bununla da qonaqlara təbiətin əsas olduğu xatırladılır.

 

(İngilis dilindən tərcümə - WorldMedia.Az)

Mənbə: Euronews


 
          

Saytın materiallarından istifadə zamanı worldmedia.az-a istinad mütləqdir.  

Tərcümə olunan məqalələrin məzmununa görə redaksiya məsuliyyət daşımır.  

© 2016-2018, WorldMedia.az