21.01.2019 06:38
Ana səhifə | Haqqımızda | Bizimlə əlaqə  
    
 
  Son tərcümələr

  Ermənistanla Azərbaycan əhalini sülhə hazırlamaq haqda razılığa gəldi
 
19.01.2019
Eurasianet.org, ABŞ
 

  “Qara yanvar”ın Azərbaycan tarixindəki önəmi
 
19.01.2019
BRASÍLIA IN FOCO, Braziliya
 

  Nikol Paşinyanın Qarabağ fiaskosu: “Finita la commedia”
 
19.01.2019
1in.am, Ermənistan
 

  “Qara yanvar”: Azərbaycanın azadlıq uğrunda verdiyi qurbanlar
 
18.01.2019
Əl-Fəcr, Misir
 

  Azərbaycan üçün ABŞ hələ də mayak olaraq qalır
 
17.01.2019
TIMES of SAN DIEGO, ABŞ
 

 
 
Dolma – Azərbaycan mətbəxinin şah əsəri - VİDEO

 
 



Euronews, Aİ
29.05.2018


Müəllif: Qalina Polonskaya

Azərbaycan mətbəxinin şah əsəri – dolma. Bu yeməyə maraq ölkənin istisnasız olaraq bütün bölgə və millətlərini birləşdirir. Məhz Azərbaycan dolması UNESCO-nun mədəni irs siyahısına belə, daxil edilib.

Qalina Polonskaya (“Euronews”): “Dolma Azərbaycan mətbəxinin əsas sütunlarından biridir. Ölkədə onun 386 növü var”.
Ət, düyü, göyərti, soğan, təzə üzüm yarpağı: Azərbaycan dolmasının uğur sirlərindən biri də təbii yerli ərzaqlardır.

Qalina Polonskaya, (“Euronews”): “Dolmanı bükmək zərgər işidir və bu işdə hər xanımın özünün kiçik sirri var”.

Ceyran xanım dolma bükməyi nənəsindən öyrənib. Resepti nəsildən-nəsilə ötürməyin özü də bir adətdir.

Ceyran Əsgərova (Milli Kulinariya Mərkəzi rəhbərinin müavini): “Dolmanı hazırlamağın çətinliyi ondadır ki, o, çox balaca olmalı, incə bükülməli və bişərkən yarpaqları açılmamalıdır”.

Azərbaycanda bayram süfrəsini dolmasız təsəvvür etmək mümkün deyil.

 

(Rus dilindən tərcümə - WorldMedia.Az)

Mənbə: Euronews


 


          

Saytın materiallarından istifadə zamanı worldmedia.az-a istinad mütləqdir  

© 2016-2019, WorldMedia.az