18.11.2018 17:14
Ana səhifə | Haqqımızda | Bizimlə əlaqə  
    
 
  Son tərcümələr

  Dağlıq Qarabağ: Bakı Parisi ikili standartlarda ittiham edir
 
16.11.2018
Sputnik France, Fransa
 

  Bolqarıstan qaza olan təlabatının 30%-ni Azərbaycanın hesabına ödəməyi düşünür
 
15.11.2018
SINOPECNEWS, Çin
 

  Sevinc Fətəliyeva: “Azərbaycan qadınının siyasi fəaliyyətinin 100 illik tarixi var” - MÜSAHİBƏ
 
15.11.2018
The London Post, Böyük Britaniya
 

  Çinlə Azərbaycan ticarət əlaqələrini daha da gücləndirəcək - MÜSAHİBƏ
 
14.11.2018
GLOBAL TIMES, Çin
 

  Ermənistan üçün çevrə daralır
 
14.11.2018
Yeni Şafak, Türkiyə
 

 
 
Dolma – Azərbaycan mətbəxinin şah əsəri - VİDEO

 
 



Euronews, Aİ
29.05.2018


Müəllif: Qalina Polonskaya

Azərbaycan mətbəxinin şah əsəri – dolma. Bu yeməyə maraq ölkənin istisnasız olaraq bütün bölgə və millətlərini birləşdirir. Məhz Azərbaycan dolması UNESCO-nun mədəni irs siyahısına belə, daxil edilib.

Qalina Polonskaya (“Euronews”): “Dolma Azərbaycan mətbəxinin əsas sütunlarından biridir. Ölkədə onun 386 növü var”.
Ət, düyü, göyərti, soğan, təzə üzüm yarpağı: Azərbaycan dolmasının uğur sirlərindən biri də təbii yerli ərzaqlardır.

Qalina Polonskaya, (“Euronews”): “Dolmanı bükmək zərgər işidir və bu işdə hər xanımın özünün kiçik sirri var”.

Ceyran xanım dolma bükməyi nənəsindən öyrənib. Resepti nəsildən-nəsilə ötürməyin özü də bir adətdir.

Ceyran Əsgərova (Milli Kulinariya Mərkəzi rəhbərinin müavini): “Dolmanı hazırlamağın çətinliyi ondadır ki, o, çox balaca olmalı, incə bükülməli və bişərkən yarpaqları açılmamalıdır”.

Azərbaycanda bayram süfrəsini dolmasız təsəvvür etmək mümkün deyil.

 

(Rus dilindən tərcümə - WorldMedia.Az)

Mənbə: Euronews


 


          

Saytın materiallarından istifadə zamanı worldmedia.az-a istinad mütləqdir  

© 2016-2018, WorldMedia.az