26.06.2019 10:05
Ana səhifə | Haqqımızda | Bizimlə əlaqə  
    
 
  Son tərcümələr

  Qlobal enerji təhlükəsizliyinin gücləndirilməsi
 
25.06.2019
The Washington Times, ABŞ
 

  “Qafqazın incisi”nin sehrinə şahid - Azərbaycandan reportaj
 
25.06.2019
SABQ, Səudiyyə Ərəbistanı
 

  Çin Ermənistan-Azərbaycan münaqişəsinin həllində vasitəçi ola bilərmi?
 
24.06.2019
THE DIPLOMAT, Yaponiya
 

  Azərbaycan-ABŞ əlaqələrinə baxış
 
20.06.2019
TasnimNews, İran
 

  “Bursagaz” və “Kayserigaz” “SOCAR Türkiyə”yə satıldı
 
19.06.2019
DHA, Türkiyə
 

 
 
Piti – Azərbaycanın ləzzətli təamı - VİDEO

 
 



Euronews, Aİ
28.08.2018


Müəllif: Serxio Kantone

Piti Azərbaycanın Şəki şəhərinin ənənəvi və ləzzətli yeməyidir. O, qoyun əti, noxud, şabalıd və ətin yağlı hissəsi olan quyruqdan hazırlanır. Piti saxsı qabda bişirilir.

Ümumiyyətlə, qoyun əti Azərbaycan mətbəxinə daxil olan bir çox yeməyin əsasını təşkil edir. Onu müxtəlif üsullarla bişirmək mümkündür. Azərbaycanın hər bir rayonunun və ya regionunun qoyun ətinin hazırlanması ilə bağlı özünəməxsus resepti var.

Serxio Kantone (Euronews): “Piti Azərbaycanın qədim İpək Yolunun üzərində yerləşən Şəki rayonunun ənənəvi yeməyidir. Onun hazırlanmasında qoyun əti, zəfəran və yerli ədviyyatlardan istifadə edilir”.

Pitinin masaya gətirilməsindən sonra belə, görüləcək işlər var. Onu yeyərkən ilk növbədə bulyonu boşqaba boşaltmaq lazımdır. Daha sonra onun üzərinə sumaq əlavə edilir.

Zamir Salahov (“Cənnət Bağı” restoranının sahibi): “Piti Şəkinin qədim yeməklərindəndir. Onu yerli kəndlilər yaradıb. Bu gün pitini hər kəs sevir”.

Sonda, bu ləzzətli yeməkdən zövq almaq üçün onun saxsı qabda qalan hissəsi əzilir və boşqabda qalmış bulyona qatılır.

 

(İngilis dilindən tərcümə - WorldMedia.Az)

Mənbə: Euronews


 
          

Saytın materiallarından istifadə zamanı worldmedia.az-a istinad mütləqdir  

© 2016-2019, WorldMedia.az