18.11.2018 17:14
Ana səhifə | Haqqımızda | Bizimlə əlaqə  
    
 
  Son tərcümələr

  Dağlıq Qarabağ: Bakı Parisi ikili standartlarda ittiham edir
 
16.11.2018
Sputnik France, Fransa
 

  Bolqarıstan qaza olan təlabatının 30%-ni Azərbaycanın hesabına ödəməyi düşünür
 
15.11.2018
SINOPECNEWS, Çin
 

  Sevinc Fətəliyeva: “Azərbaycan qadınının siyasi fəaliyyətinin 100 illik tarixi var” - MÜSAHİBƏ
 
15.11.2018
The London Post, Böyük Britaniya
 

  Çinlə Azərbaycan ticarət əlaqələrini daha da gücləndirəcək - MÜSAHİBƏ
 
14.11.2018
GLOBAL TIMES, Çin
 

  Ermənistan üçün çevrə daralır
 
14.11.2018
Yeni Şafak, Türkiyə
 

 
 
Piti – Azərbaycanın ləzzətli təamı - VİDEO

 
 



Euronews, Aİ
28.08.2018


Müəllif: Serxio Kantone

Piti Azərbaycanın Şəki şəhərinin ənənəvi və ləzzətli yeməyidir. O, qoyun əti, noxud, şabalıd və ətin yağlı hissəsi olan quyruqdan hazırlanır. Piti saxsı qabda bişirilir.

Ümumiyyətlə, qoyun əti Azərbaycan mətbəxinə daxil olan bir çox yeməyin əsasını təşkil edir. Onu müxtəlif üsullarla bişirmək mümkündür. Azərbaycanın hər bir rayonunun və ya regionunun qoyun ətinin hazırlanması ilə bağlı özünəməxsus resepti var.

Serxio Kantone (Euronews): “Piti Azərbaycanın qədim İpək Yolunun üzərində yerləşən Şəki rayonunun ənənəvi yeməyidir. Onun hazırlanmasında qoyun əti, zəfəran və yerli ədviyyatlardan istifadə edilir”.

Pitinin masaya gətirilməsindən sonra belə, görüləcək işlər var. Onu yeyərkən ilk növbədə bulyonu boşqaba boşaltmaq lazımdır. Daha sonra onun üzərinə sumaq əlavə edilir.

Zamir Salahov (“Cənnət Bağı” restoranının sahibi): “Piti Şəkinin qədim yeməklərindəndir. Onu yerli kəndlilər yaradıb. Bu gün pitini hər kəs sevir”.

Sonda, bu ləzzətli yeməkdən zövq almaq üçün onun saxsı qabda qalan hissəsi əzilir və boşqabda qalmış bulyona qatılır.

 

(İngilis dilindən tərcümə - WorldMedia.Az)

Mənbə: Euronews


 


          

Saytın materiallarından istifadə zamanı worldmedia.az-a istinad mütləqdir  

© 2016-2018, WorldMedia.az