18.03.2019 19:43
Ana səhifə | Haqqımızda | Bizimlə əlaqə  
    
 
  Son tərcümələr

  Gürcüstan prezidenti Cənubi Qafqazda balansı dəyişdi
 
15.03.2019
Kommersant, Rusiya
 

  Essyenin yeni ünvanı Azərbaycandır
 
15.03.2019
Milliyet, Türkiyə
 

  Pakayin: “Tehranla Bakı strateji əlaqələr haqda düşünür”
 
15.03.2019
ISNA, İran
 

  Belarusun Azərbaycana satdığı “Polonez” tipli komplekslər Ermənistanın hər nöqtəsini vurmağa qadirdir
 
14.03.2019
168hours, Ermənistan
 

  Əhalisinin əksəriyyəti müsəlman olan Azərbaycan yevangelist liderlərə qucaq açdı - VİDEO
 
12.03.2019
CBN NEWS, ABŞ
 

 
 
Piti – Azərbaycanın ləzzətli təamı - VİDEO

 
 



Euronews, Aİ
28.08.2018


Müəllif: Serxio Kantone

Piti Azərbaycanın Şəki şəhərinin ənənəvi və ləzzətli yeməyidir. O, qoyun əti, noxud, şabalıd və ətin yağlı hissəsi olan quyruqdan hazırlanır. Piti saxsı qabda bişirilir.

Ümumiyyətlə, qoyun əti Azərbaycan mətbəxinə daxil olan bir çox yeməyin əsasını təşkil edir. Onu müxtəlif üsullarla bişirmək mümkündür. Azərbaycanın hər bir rayonunun və ya regionunun qoyun ətinin hazırlanması ilə bağlı özünəməxsus resepti var.

Serxio Kantone (Euronews): “Piti Azərbaycanın qədim İpək Yolunun üzərində yerləşən Şəki rayonunun ənənəvi yeməyidir. Onun hazırlanmasında qoyun əti, zəfəran və yerli ədviyyatlardan istifadə edilir”.

Pitinin masaya gətirilməsindən sonra belə, görüləcək işlər var. Onu yeyərkən ilk növbədə bulyonu boşqaba boşaltmaq lazımdır. Daha sonra onun üzərinə sumaq əlavə edilir.

Zamir Salahov (“Cənnət Bağı” restoranının sahibi): “Piti Şəkinin qədim yeməklərindəndir. Onu yerli kəndlilər yaradıb. Bu gün pitini hər kəs sevir”.

Sonda, bu ləzzətli yeməkdən zövq almaq üçün onun saxsı qabda qalan hissəsi əzilir və boşqabda qalmış bulyona qatılır.

 

(İngilis dilindən tərcümə - WorldMedia.Az)

Mənbə: Euronews


 
          

Saytın materiallarından istifadə zamanı worldmedia.az-a istinad mütləqdir  

© 2016-2019, WorldMedia.az